İş arama ve başvuru süreci:
- "Ich suche eine Arbeit in [Branche/Bereich]."
(Ben [sektör/alan] alanında bir iş arıyorum.) - "Gibt es offene Stellen in Ihrem Unternehmen?"
(Şirketinizde açık pozisyonlar var mı?) - "Könnten Sie mir bitte mehr Informationen über die Stelle geben?"
(Bana pozisyon hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz lütfen?) - "Ich interessiere mich für die ausgeschriebene Stelle als [Position]."
(İlan edilen [pozisyon] pozisyonuyla ilgileniyorum.) - "Wo kann ich meine Bewerbung einreichen?"
(Başvurumu nereye teslim edebilirim?) - "Welche Qualifikationen sind für diese Stelle erforderlich?"
(Bu pozisyon için hangi nitelikler gereklidir?)
Özgeçmiş ve yetenekler hakkında konuşma:
- "Ich habe [Anzahl] Jahre Erfahrung in [Bereich]."
([Alan] alanında [sayı] yıllık deneyimim var.) - "Ich habe in der Vergangenheit als [Position] gearbeitet."
(Geçmişte [pozisyon] olarak çalıştım.) - "Ich spreche fließend Deutsch und habe Grundkenntnisse in [Sprache]."
(Akıcı bir şekilde Almanca konuşuyorum ve [dil] dilinde temel bilgilere sahibim.) - "Ich bin flexibel, teamfähig und belastbar."
(Esnek, ekip çalışmasına yatkın ve dayanıklıyım.) - "Ich habe eine Ausbildung/Studium in [Fachrichtung] abgeschlossen."
([Alan] alanında bir eğitim/üniversite eğitimi tamamladım.)
Görüşme sırasında:
- "Wann könnte ich mit der Arbeit beginnen?"
(Ne zaman işe başlayabilirim?) - "Wie sind die Arbeitszeiten?"
(Çalışma saatleri nasıl?) - "Wie hoch ist das Gehalt für diese Position?"
(Bu pozisyon için maaş ne kadar?) - "Gibt es Möglichkeiten zur Weiterbildung?"
(Kendimi geliştirmek için eğitim olanakları var mı?) - "Haben Sie noch weitere Fragen zu meinem Lebenslauf?"
(Özgeçmişimle ilgili başka sorularınız var mı?)
İş görüşmesi sonrası:
- "Vielen Dank für Ihre Zeit und das Gespräch."
(Zamanınız ve görüşme için teşekkür ederim.) - "Ich freue mich auf Ihre Rückmeldung."
(Geri dönüşünüzü dört gözle bekliyorum.) - "Wann kann ich mit einer Antwort rechnen?"
(Ne zaman bir cevap alabilirim?)