Almanya’da tütün sektöründe daralma devam ediyor. Imperial Brands, Hannover yakınlarındaki Langenhagen’de bulunan Reemtsma fabrikasını kapatma kararı aldı. Bu adımın ardından 640 çalışan işini kaybedecek.
Reemtsma Yönetim Kurulu Üyesi Rémi Guillon, kapanışı “çok üzücü ama gerekli” sözleriyle savundu:
Reemtsma için ise iki seçenek gündemde:
Şirket, 640 çalışanın sürecinin adil ve şeffaf yürütüleceğini belirtti.
Avrupa’da Imperial Brands’a ait yalnızca Polonya’da iki fabrika kaldı. Bu tesislerde yaklaşık 1.500 kişi çalışıyor.
1971’den Beri Üretim Yapılıyordu
Langenhagen’deki tesis, 1971 yılından bu yana JPS, Gauloises, West ve Davidoff markalarının yanı sıra ince kıyılmış tütün ve ısıtıcı cihazlar için tütün çubukları üretiyordu. Çalışanlara bilgi, çarşamba günü fabrikada yapılan toplantıda verildi.Neden Kapatılıyor?
Şirket, kararın gerekçesini yüksek maliyetler ve düşük kapasite kullanımı olarak açıkladı. Yıllık yaklaşık 19 milyar sigara üretim kapasitesine sahip olan tesis, küresel ölçekte sigara tüketiminin azalmasından etkilendi.Reemtsma Yönetim Kurulu Üyesi Rémi Guillon, kapanışı “çok üzücü ama gerekli” sözleriyle savundu:
“Uzun vadede verimliliğimizi korumak için bu adımı atmak zorundayız.”
Tütün Sektöründe Kapanış Dalgası
Tütün ürünlerine yönelik katı düzenlemeler ve düşen talep, sektörde kapanışları hızlandırıyor. Temmuz ayında Philip Morris de Almanya’daki son fabrikasını kapatma planını açıklamıştı.Reemtsma için ise iki seçenek gündemde:
- Tesisin üçüncü bir tarafa satılması
- Tamamen kapatılması
Şirket, 640 çalışanın sürecinin adil ve şeffaf yürütüleceğini belirtti.
Sendikadan Tepki: “640 Ailenin Geleceği Söz Konusu”
Gıda, İçecek ve Gastronomi Sendikası (NGG) Kuzey Bölge Başkanı Finn Petersen, karara sert tepki gösterdi:“Reemtsma’nın Almanya’daki sigara üretiminden tamamen çekilmesine çok üzgünüz. Burada nesiller boyu insanlar çalıştı. Şimdi 640 ailenin geleceği söz konusu.”
Avrupa’da Imperial Brands’a ait yalnızca Polonya’da iki fabrika kaldı. Bu tesislerde yaklaşık 1.500 kişi çalışıyor.