Merhaba Almanca öğrenen arkadaşlar,
TELC B1 sınavına hazırlananlar için oldukça faydalı olacak bir belgeyi sizlerle paylaşıyorum. Bu dosya, özellikle "Über ein Thema sprechen" yani bir konu hakkında konuşma bölümüne yöneliktir. Sınavın bu kısmında bir fotoğraf ve kısa metin üzerine fikir yürütmeniz, avantaj–dezavantaj belirtmeniz ve kendi görüşünüzü ifade etmeniz beklenir.
Dosyada Neler Var?
Kimler için uygun?
Belgeyi ekte paylaşıyorum. Hiçbir sadeleştirme yapılmamıştır; doğrudan çalışmaya uygundur.
Siz de bu kalıpları kullanarak kendi örnek konuşmalarınızı paylaşmak isterseniz, yorumlara bekliyoruz!
Almanca Kulübü – Birlikte Öğreniyoruz.
Sınav deneyimlerinizi, ipuçlarınızı ve sorularınızı paylaşın, birlikte güçlenelim!
TELC B1 sınavına hazırlananlar için oldukça faydalı olacak bir belgeyi sizlerle paylaşıyorum. Bu dosya, özellikle "Über ein Thema sprechen" yani bir konu hakkında konuşma bölümüne yöneliktir. Sınavın bu kısmında bir fotoğraf ve kısa metin üzerine fikir yürütmeniz, avantaj–dezavantaj belirtmeniz ve kendi görüşünüzü ifade etmeniz beklenir.
- Resim betimleme kalıpları (kişiler, kıyafetler, ortam, duygular)
- Metin yorumu yaparken kullanılabilecek ifadeler
- Avantaj ve dezavantaj cümleleri
- Kendi fikrini belirtme kalıpları
- Örnek konu: Gruppenreisen (Grup seyahatleri) üzerine detaylı betimlemeler ve konuşma örnekleri
- TELC B1 konuşma sınavına hazırlananlar
- Konuşma pratiğini geliştirmek isteyenler
- Resim betimleme ve fikir sunma konusunda kalıplara ihtiyaç duyanlar
Almanca Kulübü – Birlikte Öğreniyoruz.