Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir. E-posta doğrulama bağlantısı alamazsanız spam klasörünü kontrol etmeyi unutmayın. Premium üye olmadan dosya indiremezsiniz. Sınav kazandıran dosyaları indirmek için Premium Üye olmalısınız.

Can

Yönetici
wenn ve als bağlaçları anlam olarak "-dığında, -dığı zaman, -dığı sırada" gibi anlamlara gelir.

wenn ve als bağlaçları, yan cümleyi esas cümleye bağlar.

İki bağlaçta da yüklem sonra gider.

Kullanımları / als ile wenn bağlaçları arasındaki fark nedir?

als: geçmişte, bir kereye mahsus olarak gerçekleşeyn olay ve durumlar da kullanılır.

wenn: geçmişte, şimdiki zamanda ve gelecekte tekrar eden; şimdi ve gelecekte bir kereye mahsus olarak gerçekleşen olay ve durumlarda kullanılır.

tek seferdevam eden (tekrarlanan)
Geçmiş zamanalswenn
Şimdiki Zaman- Gelecek Zamanwennwenn

Cümle sıralaması:
Temel cümle, als/wenn + özne + nesne + yüklem
veya
Als + özne + nesne + yüklem, yüklem + özne + nesne> temel cümle şeklinde olabilir.

Yan cümle başta olduğunda, wenn"li cümlede, wenn"den önce, vurgu için "immer" gelebilir.

🇩🇪 Immer wenn ich glücklich bin, höre ich Musik.
🇹🇷Her mutlu olduğumda...

Örnekler:
🇩🇪Immer wenn ich in Izmir war, habe ich meine Tante besucht.
🇹🇷İzmir'de olduğum her zaman, teyzei ziyaret ederdim-ettim.
Geçmişte tekrar den olaydan bahsettiğimiz için "wenn" bağlacını kullandık. Başta "immer" ile vurgumuzu yaptık.

🇩🇪Als ich gestern im Cafe war, habe ich meine Mutter angerufen.
🇹🇷Dün kafedeyken annemi aradım.
Geçmişte bir kere olan olay var. "als" kullandık.

🇩🇪Als ich ein Kind war, spielte ich mit Puppen.
🇹🇷Çocukken oyuncak bebeklerle oyanadım-oynardım.
Bu cümle örneğinde, " çocukluğu" bir dönem olarak düşünmeliyiz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir. E-posta doğrulama bağlantısı alamazsanız spam klasörünü kontrol etmeyi unutmayın. Premium üye olmadan dosya indiremezsiniz. Sınav kazandıran dosyaları indirmek için Premium Üye olmalısınız.

Geri